Võsu alevikus Sääse vkt 21 maaüksuse detailplaneeringu koostamise lõpetamine

Haljala Vallavalitsus teatab, et Haljala Vallavalitsuse 28.03.2024 korraldusega nr 52 lõpetati Võsu alevikus Sääse vkt 21 maaüksuse detailplaneeringu koostamine. Detailplaneeringu koostamise eesmärk vastavalt planeeringu algatamise korraldusele on krundi ehitusõiguse ja hoonestusala määramine ning tehnovõrkude ja -rajatiste võimalike asukohtade määramine.

PlanS § 129 lõike 1 punkti 2 kohaselt võib detailplaneeringu koostamise lõpetada, kui kinnisasja omanik esitab taotluse detailplaneeringu koostamise lõpetamiseks. Antud juhul esitas Sääse vkt 21 kinnistu omanik Haljala Vallavalitsusele 26.02.2024 taotluse planeeringumenetluse lõpetamiseks. Detailplaneeringu algatamisest on möödunud rohkem kui 8 aastat. Vallavalitsus on seisukohal, et detailplaneeringu koostamise lõpetamine ei ole kinnisasja omanikule koormav, kuna menetluse lõpetamine ei kitsenda kinnisasja omaniku seniseid kinnistu kasutamistingimusi.

Detailplaneeringu koostamise lõpetamise korraldusega on võimalik tutvuda siin: www.haljala.ee/kehtetuks-tunnistatud-ja-lopetatud-detailplaneeringud